Мистецтво африканського культурного регіону Мистецтво 10 клас Назаренко

За вченням єгипетських жерців, душа людини була безсмертна. У Стародавньому Єгипті велику роль грав заупокійний культ. Згідно з ним зі смертю гине тільки матеріальна основа людини, т. І щоб нематеріальна основа людини, її душа, продовжувала жити, необхідно створити для цього найбільш сприятливі умови, т. А для мумії має бути спеціально відведене місце – усипальниця. В якості таких усипальниць, в яких тіло людини перебувало б під потужним захистом від всього стороннього, і будувалися грандіозні піраміди. Згідно віруванням єгиптян тіло поєднувалося з душею рівно через сімдесят днів після смерті, небіжчик оживав і вирушав у Країну вічності.

культура, яка відома своїми теракотовими статуетками

А в деяких африканських країнах, зокрема в Малі, рабство збереглося й до сьогодні. Мистецтво скульптури доколоніальної африканської держави Бенін (XV — перша половина XVII ст.) успадкувало характерну для попередників реалістичність. У «придворній» школі сформувався канонічний тип скульптурного портрета, https://workme.net/wp-content/news/?rol_voennogo_psihologa_v_sovremennuh_realiyah.html схожого з оригіналом. Наприклад, майстерно вилиті голови правителя (оба) і принцеси у сітчастих головних уборах, із численними низками намиста на шиї. На території сучасної Нігерії виявлено стародавню культуру Нок, відому своїми теракотовими статуетками (найдавнішим із них понад 3000 років).

Для створення «Поцілунку» Родену позувала його улюблена жінка Камілла Клодель — відома французька скульпторка. Каміла була для Родена музою, моделлю та коханкою, адже на момент їхнього знайомства у скульптора вже були 20-річні відносини з Розою Бере. Дуже часто на єгипетських фресках другого тисячоліття до нової ери можна зустріти зображення різних музичних інструментів (барабанів, арф, лір та ін.).

Умовно культуру континенту поділяють на Північну і Тропічну Африку. 18 змін у цій версії очікують на перевірку.Стабільну версію було перевірено 20 лютого 2019. Сучасні національні літератури держав Африки почали формуватися в…

скульптури, які соромно не знати

Такі тести допомагають виявити і усунути прогалини у знаннях, формують в учнів бажання розвинути свої здібності. Цікаво твір “Бесіда розчарованого зі своєю душею”. У ньому людина, що не знайшов сенсу в своєму житті, думає про самогубство. Його ж душа, навпаки, намагається від цього всіляко відговорити. Архітектура Стародавнього Єгипту вже не представляється без головного свого надбання культури – пірамід. • Більше третини населення Африки сповідують традиційні африканські релігії.

Традиційне мистецтво[ред. | ред. код]

Таким чином в бронзі увічнили ту коротку мить, коли рука застигає в повітрі перед тим, як зробити остаточний кидок. Художнику Джованні Берніні було всього 23 роки, коли він створив цю мармурову скульптуру, але вона по цей час вважається одним з його найвидатніших творів. Робота, заснована на давньогрецькому міфі «Викрадення Прозерпіни», зображує бога Аїда, що схопив дочку Зевса, Прозерпіну (Персефону). Берніні вирізав скульптуру з каррарського мармуру, змусивши виглядати камінь немов гнучка шкіра. «Я переміг мармур і зробив його пластичним, як віск …» — писав Джованні Лоренцо Берніні.

Одна з копій Дискобола зберігається в Гліптотеці Мюнхена, інші можна зустріти в музеях Риму, Берліна, Лондона, Флоренції й Базеля. Скульптор Аніш Капур відомий своїми роботами, які часто викликають гучні обговорення. Одна з його найвідоміших робіт — “Хмарні ворота” , розташована на площі AT&T Плаза в Міленіум-парку в Чикаго (США). На створення скульптури автора надихнула крапля ртуті, яка нині користується популярністю у туристів як місце для обов’язкової фотографії у Чикаго.