Як Дізнатися Про Штраф І Сплатити Його В Умовах Воєнного Стану Інструкція

Перевіряйте наявність штрафів за номером постанови, ІПН, посвідченням водія, паспорту, ID-карти або по свідоцтву про реєстрацію авто. Реквізити рахунків для зарахування штрафів за порушення Правил дорожнього руху можна знайти тут. Розмір, встановлений законодавством України, штрафів за порушення Правил дорожнього руху можна дізнатися тут. Але якщо при оплаті на офіційному сайті або через програми комісії немає (все залежить від сервісу), то в касі її доведеться заплатити. У кожного банку вона своя, але зазвичай у межах 2% від суми штрафу.

де знайти постанову про порушення пдр

При арешті транспортних засобів вони можуть оголошуватися в розшук. А це вже є підставою для тимчасового затримання інспекторами поліції. Найнеприємніше в цій історії, що виконавча служба першочергово накладає арешт на кошти на банківських рахунках. Згодом сума штрафу з витратами на виконавче провадження спишеться з рахунку. Штраф можна оскаржити в суді як за місцем своєї реєстрації, так і за місцем реєстрації відповідача – відділку поліції, співробітник якого виписав постанову.

Часто Задавані Питання

Наявність у водіїв онлайн-можливості перевірки наявності штрафів і легкої оплати дозволять водіям погашати штрафи швидше. З березня 2021 року оплата штрафу через інтернет стала популярною послугою. А зі збільшенням кількості камер фотофіксації зростає і кількість постанов.

Сплата Автомобільних Штрафів, Паркування Та Страхування

Після цього в термін від 3 до 10 днів сповіщення про стан постанови буде передано до поліцейської бази або бази інспекції з паркування. Період відправлення повідомлення порушнику про повноме погашення залежатиме від кількості днів, які триватиме вищезазначена процедура. Якщо система вкаже на наявність постанови, можна перейти на вкладку «Сплатити штраф», ввести серію та номер постанови, державні номери транспортного засобу, та натиснути кнопку «Сплатити». Оберіть зручний спосіб оплати та після підтвердження платежу отримайте квитанцію на вказану електронну адресу. У такому разі людина повинна йти в управління патрульної поліції і писати заяву про помилково складену постанову. Якщо цей факт підтверджується, патрульна поліція переоформлює постанову на справжнього порушника.

Знаючи, як перевірити наявність штрафів за порушення правил дорожнього руху, легко уникнути неприємних наслідків. Закон дає водієві 15 діб на те, щоб розплатитися, відрахування починається з моменту призначення стягнення. Якщо сплатити протягом перших 10 днів після отримання ухвали, на суму штрафу діє знижка 50% — тобто внести потрібно буде лише половину. За наявності додатку банку у вашому смартфоні, ви можете отримувати повідомлення про отримання штрафу за порушення правил дорожнього руху. Також лист із повідомленням про штраф буде надіслано додатково на вашу електронну пошту.

Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос». Раніше водіям розповіли про важливий нюанс щодо штрафів з камер автоматичної фіксації. Перевищення швидкості, що призвело читати до створення аварійної ситуації гривень (з можливістю позбавлення прав). Завантажити мобільний застосунок “Штрафи ПДР” можна для Android, для IOS стане доступний найближчим часом.

Published
Categorized as other