Обов’язки свідка на весіллі: традиції і сучасність

Ось тільки скажи йому, що він бреше, так по пиці ляпанця і дасть. Та я тобі кажу, що не люблю тебе і не піду за тебе. (На сцені жінка вишиває весільний рушник. Стук у двері. З’являється студент, котрий збирає фольклор. Його цікавить народне весілля та традиції його проведення). Після весілля жінці беззаперечно доводилося залишати рідний будинок, забравши із собою лише зібране «багатство». Викуп нареченої – важливий обряд, згідно з яким наречений приваблює дівчину в безбідне майбутнє.

Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин. Часто у подарунок вибирають вішалки для одягу або красивий свічник. Якщо пара живе у власному будинку, то простір для фантазії величезний. Розповіла про весільні традиції керівник весільного агентства WEDDING ConsultКсенія Афанасьева.

чому сучасна молодь повинна знати традиції проведення весілля

Наречених можуть навіть відправити на особливі «ферми», де їх будуть відгодовувати арахісом, маслом, пшоном, верблюжим молоком. Якщо їх немає, то нареченій призначають курс особливого масажу. Якщо тепла пора року, то 5 рік спільного життя подружжя може відзначити з гостями на природі.

Від «я» до «ми»

У Вільнюсі протягом липня тривав Саміт НАТО, в якому взяла участь українська делегація на чолі з президентом Володимиром Зеленським. 14 липня біля Свято-Успенського кафедрального собору прощалися з полеглими військовими Олегом Шепелєвим та Володимиром Хлопоніним. Духовенством Полтавської єпархії звершено чин відспівування…

Тут на перше місце виступає таке поняття, як готовність до створення сім’ї. Це питання настільки важливе як в особовому плані, так і в соціальному, що вивченням його займалися з тих древнейших часів, про які у нас є письмові або усні джерела. Росія багата своїми традиціями, звичаями, народними святами. Цей варіант кращий для традиційних українських весіль. Перед входом до весільної зали шикуються всі батьки, мами та старости. Батьки тримають в руках пляшку шампанського, 2-6 бокалів (якщо 2 – то тільки для молодих, якщо 6 – то ще й для всіх батьків.).

Василь Кук: Вони не знають, як будувати державу

Якщо жінка хоче обручка з каменями, самим оптимальним варіантом буде, якщо його вибере і купить майбутній чоловік – так радять биоенергетики. Треба пам’ятати, що тільки діамант органічно підходить http://crystalvillagegoa.com/page-27/ до образу наречена, позитивно впливаючи на енергетичні потоки в середині кілець. Сучасність народжує свою народну действа, якісно нові ритуали, але вони не відірвані від минулого.

Запрошених можна здивувати цікавою імпровізацією за участю лісових героїв чи оригінальних персонажів. До прикладу, учасників заходу зустріне друїд, розважатиме лісова фея, можуть веселити «потішні лісові звірі». Святкування п’ятої річниці весілля повинне бути пов’язане з дерев’яною тематикою. 5 років спільного життя – це поки не великий термін, а тому сценарій повинен бути веселий, адже подружжя – молоді люди. Прекрасним подарунком для пари, яка святкує п’ять років спільного життя може стати один з предметів, що об’єднують пару.

За переказами такій людині гарантовано набуття чистої і щирої любові, такий же величезною і взаємної, як у пари, яка відправила пляшку з посланням. У першій бричці сидів жених, наречена, боярин і дружка, а в інших їхали музики з гармошками і бубнами та дівчата, які співали пісні. Взагалі кожна дія на українському весіллі у нашому краї супроводжувалася піснями. Отже, чоловіки оцінять предмети, які підкреслять його чоловічу сутність. Зокрема, це може бути дерев’яна люлька, попільничка. Оригінальним презентом буде дубова діжка з коньяком або пивом.